Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 150 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
- 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- 1/2 λεμόνι
- 300 γραμμάρια αμπελόφυλλα
- 1 κιλό κρεμμύδια
Πώς θα τα φτιάξουμε:
- Ζεματάμε για 2 λεπτάκια τα αμπελόφυλλα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αφήνουμε σε τρυπητό να κρυώσουν.
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση μαζί.
- Σε κάθε φύλλο βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση και τα τυλίγουμε σφικτά.
- Τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο.
- Τα σκεπάζουμε με νερό και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια μας κρύα ή ζεστά μαζί με γιαουρτάκι!